Hoe lang nog tot onze wereldreis?
Happy Monster Logo
Op vakantie naar Noorwegen.
rood-wit-blauwe ballonfok
als een natte krant
hulptroepen waren aanwezig
Op een mooie pinksterdag in juni vertrokken wij naar Noorwegen. Met onze rood-wit-blauwe ballonfok gehesen bliezen we met een lekker vaartje de grote vaarroute over. Soepel manouvreerden we tussen de grote vrachtschepen door. Totdat,... grote schrik. Paniek? Nog net niet! We geloofden onze eigen ogen niet. Dat roestvrij staal als een natte krant kan scheuren!!! Wat nu? Zeilen laten zakken en terug naar Terschelling. Dhag Noorwegen. Tot volgend jaar.
Hulptroepen waren aanwezig. Met vereende krachten kwam een noodvoorziening tot stand. Happy Monster was weer happy.
de noodvoorziening
de Brandaris
Vlieland
Op de waddeneilanden is vanalles te bezichtigen.
De Brandaris op Terschelling en,...
wat zijn dat dan voor dingen daar op Vlieland?
tafels midden op zee
stinkende en pruttelende grote zeejongens
plannen maken
Hans
Engeland! We gaan naar Engeland!
Dory maakt de plannen om de Noordzee te bedwingen. Hans laveert moeiteloos om de enorme tafels die ze midden in de zee hebben gezet. Rare jongens die Engelsen. We genieten van de prachtige kleuren die het avondlicht midden op zee met zich meebrengt.
Eerst doen we Lowestoft aan alwaar we kennis maken met fish en half doorbakken slappe chips. Bij Harwich schuiven de grote zeejongens stinkend en pruttelend in en uit de haven.
Op de River Orwell komen we bij laag water vreemd geparkeerde zeilbootjes tegen en in Pin Mill kun je in de voetsporen van bekende Engelse zeezeilers bij Butt en Oisters heerlijk lunchen. Ook ligt daar nog een prachtige sloep te koop. 'k Zou er overigens niet al te veel voor geven.
sloep te koop
zeilboot bij laag water
Eind goed al goed.
eind goed al goed
.